Search
Close this search box.

GPS Junjung Kasih Titah Agong

ByEekbal Yusuf

KUCHING: Gabungan Parti Sarawak (GPS) menjunjung kasih titah yang di-Pertuan Agong Al Sultan Abdullah Ri’Ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah, berhubung tiada keperluan buat masa ini untuk Seri Paduka Baginda mengisytiharkan darurat di negara ini.

Ketua Whip GPS Dato’ Sri Fadillah Yusof berkata,GPS akur akan titah Seri Paduka supaya semua ahli politik menghentikan segala politicking yang boleh mengganggu gugat kestabilan pemerintahan negara.

Tambahnya, ia amat selari dengan prinsip dan pendirian GPS selama ini yang konsisten mahu supaya semua pihak menghentikan politicking dan fokus kepada usaha menangani penularan COVID-19 serta pemulihan ekonomi yang terjejas teruk akibat pandemik berkenaan.

“Apa yang penting, rakyat seharusnya menjadi keutamaan oleh semua ahli-ahi politik dalam apa jua keadaan terutama dalam berdepan cabaran penularan COVID-19,” katanya dalam satu kenyataan.

Al-Sultan Abdullah sebelum ini menolak pengisytiharan darurat kerana tiada keperluan untuk melaksanakannya di negara ini atau mana-mana bahagian negara ini ketika ini.

Tags: #bm

TVS provides up-to-date news, captivating dramas, and diverse program which are disseminated via channel 122 MYTV, UnifiTV and ASTRO. Stream live via MYTV Mana-Mana, UnifiTV and ASTRO GO apps now.

Follow us on social media:
Facebook: @tvsarawak , @tvs122

Instagram: @tvsarawak, @TVS_Entertainment

Telegram: @tvsarawak

TikTok: @tvsarawak, @tvs_entertainment

X: @tvsarawak

YouTube: @tvsarawak, @TVSEntertainment


Berita Berkaitan