Aroma Sungkei Ep28
Aroma Sungkei Ep27
Aroma Sungkei Ep26
Aroma Sungkei Ep25
Aroma Sungkei Ep24
Aroma Sungkei Ep23
Aroma Sungkei Ep22
Aroma Sungkei Ep21
Aroma Sungkei Ep20
Aroma Sungkei Ep19
Aroma Sungkei Ep18
Aroma Sungkei Ep17
Aroma Sungkei Ep16
Aroma Sungkei Ep15
Aroma Sungkei Ep14
Aroma Sungkei Ep13
Aroma Sungkei Ep12
Aroma Sungkei Ep11
Aroma Sungkei Ep10
Aroma Sungkei Ep9
Aroma Sungkei Ep8
Aroma Sungkei Ep7
Aroma Sungkei Ep6
Aroma Sungkei Ep5
Aroma Sungkei Ep4
Aroma Sungkei Ep3
Aroma Sungkei Ep2
Aroma Sungkei
Siri Resepi Aroma Sungkei
Resepi Daging Masak Hitam Sarawak & Sirap Bandung Selasih
Bahan-Bahan:
300g daging
5 sudu gula apong
70g kismis hitam
30g kerisik
3 sudu kicap pekat
4 sudu cili kisar
1 serai
5 bawang putih
5 bawang merah
2cm lengkuas
2 sudu serbuk rempah kurma
4 sudu kerisik
1 kayu manis
1 buah pelaga
3 bunga cengkih
3 bunga lawang
Garam
Gula
Cara memasak:
Potong dadu daging
Kisar bawang merah, bawang putih dan lengkuas
Perap daging dengan kicap pekat dan gula apong
Tumis bahan kisar dan masukkan cili kisar, kayu manis, buah pelaga, bunga cengkih dan bunga lawang
Masak sehingga naik bau dan masukkan serai, serbuk jintan manis, kerisik dan daging perap
Biarkan sehingga daging masak
Sedia dihidag
Bahan-bahan:
1/4 tin susu pekat
2 sudu sirap rose
5g selasih
Cara penyediaan:
Kembangkan selasih dengan air masak
Masukkan sirap rose dan susu pekat
Masukkan ais dan air
Letakkan selasih di atas
Sedia dihidang